NYBEGYNNERKURS I DESEMBER

Dronningspranget inviterer til gratis nybegynnerkurs for kvinner over nettet. Neste kurs blir lørdag og søndag 18-19. desember. Meld deg på nå, og spre ordet til alle du tror kan være interessert!

Mandag 22. november 2021

Forfatter: Sara Marie Skaug Bjørkly

Har du lyst til å lære deg hvordan du kan slå dine nærmeste i sjakk? Dette kurset kan ta deg fra nybegynner til klubbspiller!
Inkludert pauser vil kurset ta omtrent 9 timer inndelt i to dager.

Kurset har fokus på å løfte deltakerne fra grunnleggende regler til litt bredere sjakkforståelse og kunnskap. Kurset passer for dere som akkurat har lært dere reglene, men også for dere som har spilt en stund, men aldri tatt hele steget inn i sjakkteori. Eller for dere som ønsker å forstå mer av hva dere ser på TV.

I del 1 av kurset vil vi gå dypere inn på brikkeforståelse og om hvordan brikkene liker å ha det, hvordan de ikke liker å ha det, og om hvordan de kommuniserer med hverandre.
I del 2 av kurset vil vi se på åpningsprinsipper, taktikker for midtspill, og enkle sjakkmattmønstre.

Dronningspranget tilbyr også oppfølging i etterkant av kurset med torsdagstreninger hver tredje torsdag. Torsdagstreningene starter opp igjen etter nyttår.
Vi har også egne turneringer for nybegynnere hvor det går an å øve seg på å spille i trygge omgivelser. Foreløpig er det planlagt en slik turnering i romjulen og to slike turneringer i januar.

Hele kurset foregår på Zoom, og er interaktivt. Ønsker du å delta aktivt i undervisningen er det veldig positivt for egen utvikling, men det er også helt i orden å være med bare for å lytte og lære hvis du foretrekker det.

Hvis du har noen spørsmål om kurset, er det bare å ta kontakt!