Kursholdere

 
Ingrid Skaslien

INGRID SKASLIEN

FIDE: 2026

Ingrid har spilt sjakk siden hun var 4 år og er elev på sjakklinjen ved Norges Toppidrettsgymnas. Hun ble norgesmester i åpen klasse i 2012, og nordisk mester for jenter i 2017.
Ingrid er en aktiv turneringsspiller og har utviklet seg enormt bare det siste året. Ingrid er et sterkt kvinnelig forbilde i sjakknorge, og er en spennende spiller både å følge med på, men også å få lære av.

Ingrid er fast kursholder for jentegruppen, og hadde jentegruppen 7. april, 21. april, 10. mars, 24. mars, 24. februar, 10. februar, 13. januar og 27. januar. Hun skal også ha jentegruppen i mai.

 
Sigve Hølleland

SIGVE HØLLELAND

FIDE: 2161

Sigve har to NM-titler, to sølv, har representert Norge i junior VM, og er den første kretsmesteren for Vestland Sjakkrets. Han har jobbet som sjakktrener i over 10 år, og sier selv dette:
"Hvis det er en ting jeg har funnet ut i løpet av min sjakkarriere så er det, det at å ha det gøy er det viktigste for fremgang! Derfor strukturerer jeg mine treninger til å være inkluderende, utfordrende og spennende!"

Det er også mulig å ta privattimer hos Sigve på Cochess.


Sigve har torsdagstreningene for gruppe 1 (FIDE: 0-1400), og har hatt treningene 3. desember, 7. januar, 28. januar, 18. februar, 11. mars, 1. april og 22. april Sigve skal også ha gruppe 1 utover våren.

 
Sara Marie Bjørkly

SARA MARIE BJØRKLY

FIDE: 1460

Sara Marie lærte seg sjakkregler som barn, men begynte ikke å spille før i voksen alder, etter å ha blitt frelst av sjakk på TV. I løpet av de siste tre årene har hun blitt en engasjert spiller som deltar på så mange turneringer hun kan. Hun har holdt mange nybegynnerkurs, hvor flere har vært spesifikt for kvinner, og sier selv: «For meg er det viktig å gjøre sjakk mer tilgjengelig for kvinner. Sjakk er fantastisk, og jeg vil at alle skal kunne få muligheten til å få glede av sjakk!»

Ønsker du at Sara Marie skal holde nybegynnerkurs i en annen setting, ta kontakt med henne på e-post.

Sara Marie hadde nybegynnerkurs i november, desember, januar, februar, mars, og april. Hun skal ha nytt nybegynnerkurs i mai.

 
Sheila Barth Stanford

WIM SHEILA BARTH STANFORD

FIDE: 2153

Sheila jobber fulltid som sjakktrener for barn og voksne. Hun er glad i litt annerledes oppgaver, og engasjerte elever. Noen av hennes juniorelever er blant de beste i sine årsklasser.
Hun spiller aktivt turneringssjakk, og har representert Norge i 30 år med over 130 landslagspartier.

Hun tilbyr også privattimer på SjakkSheila, her finner du også masse nyttige verktøy for læring.

Sheila er fast kursholder på gruppe 2, og hadde torsdagstreningen for gruppe 2 (FIDE: 1400-1800) torsdag den 29. april, den 8. april, den 18. mars, den 4. og 25. februar, den 14. januar, den 26. november og den 17. desember.

Hun skal også ha torsdagstreningen for gruppe 2 (FIDE: 1400-1800) utover våren.

 
145372869_469009290935987_8546859230590728736_n_edited.jpg

IM JESPER HALL

FIDE: 2492

Svenske Jesper Hall er kjent som Nordens ledende sjakktrener, og er for tiden prosjektleder for NSF sitt prosjekt «Flere mot Sjakktoppen». Han har vært trener for både det norske og det svenske ungdomslandslaget, og har i mange år vært en av de største bidragsyterne for utviklingen av sjakkspillere i norden. Jesper har også jobbet nasjonalt i Sverige og internasjonalt i Europa med skolesjakk i mange år, og har bidratt masse med utviklingen av sjakkundervisning i Norge de siste 20 årene. Han er også forfatter, og har skrevet flere sjakkbøker, blant annet bøker om sjakkledelse, sjakkundervisning og sjakktrening.


Jesper inviterer også til privattimer:
"Vill du få en analys av vad du trenger for att bli bedre? Vill du få ett treningsopplegg av en av verldens fremste trenare? Vi analyserar dina partier, du får göre tester och du får ett treningsopplegg for tre uger. Kontakta Jesper Bergmark Hall: info@jesperhall.se"

Jesper Hall skal hadde kurset "Å kommunisere med brikkene sine" tirsdag den 23. februar, samt undervisning for gruppe 3 den 25. mars og den 15. april.

 
image0_edited.jpg

IM JOHANNES HAUG

FIDE: 2487

Johannes ble nysgjerrig på spillet sjakk allerede i 6-årsalderen, siden det har han vært hektet. Haug har nå vært en aktiv turneringspiller i over 10 år. Han fikk tittelen Fide Mester i 2015, da som 15-åring, og sikret seg tittelen Internasjonal Mester i 2019.

Haug har tidligere blitt Nordisk mester i aldersbestemte klasser, han har vunnet NM for Ungdom flere ganger, og han har spilt remis mot nr. 30 i verden.

Haug har god erfaring som trener, og har tidligere vært elev på NTG under Simen Agdestein.
I dag jobber han som en av trenerene for sjakktreningstjenesten Spillsjakk.com. Her kan du blant annet booke både gruppetimer og private timer med Johannes.

Johannes holdt på vegne av Spillsjakk.com temakurset "Tårnsluttspill" den 14. april.

 
131089492_123296522845099_7300379332458598620_n_edited.jpg

IM KJETIL STOKKE

FIDE: 2321

Kjetil er kjent som en av Norges fremste åpningseksperter, og toppspillere tar ofte kontakt med ham om de har spørsmål om åpninger.
Kjetil begynte som trener for Bergen SKU i år 2000, og fikk tidlig i sin trenerkarriere diverse oppdrag andre steder i landet. Fra 2006 av jobbet han som trener for ungdomslandslaget i ti år. Han har også vært trener for det norske kvinnelaget under OL, og han har til og med vært trener for det Thailandske landslaget.
Kjetil har også vært med på å bygge opp norske stortalenter som tidligere juniorverdensmester GM Aryan Tari og IM Benjamin Haldorsen.

Kjetil tilbyr også privattimer. Du kan booke ved å sende ham en mail her.

Kjetil hadde Torsdagstrening gruppe 3 den 21. januar og den 4. mars, samt åpningskurs i dronninggambit den 21. desember, og "Fra god stilling til seier" den 15. mars.

 
140109912_2022697831199494_6733225125942543485_n_edited.jpg

GM BENJAMIN ARVOLA NOTKEVICH

FIDE: 2466

Benjamin er kjent som multitaskeren i norsk sjakk, da han er både stormester, sjakkinstruktør, jusstudent og sitter i bystyret for SV i Tromsø. Han er også kjent som en fargerik spiller som tenker utenfor boksen og regner ut kompliserte varianter. Johan Sebastian Christensen har selv sagt at Benjamin er den skumleste norske sjakkmotstanderen for utenom Magnus Carlsen.

Notkevich er tidligere NTG-elev, og som barn trente han slavisk fire timer sjakk hver dag. Han er også kjent for norsk sjakkhistories mest oppsiktsvekkende comeback etter han ble inspirert av Karjakin-Carlsen-VM i 2016. I løpet av to måneder og tre turneringer i 2017 tok han tre IM-napp og ble internasjonal mester, for så å sikre seg stormestertittelen bare et år senere.

Benjamin hadde Torsdagstrening gruppe 3 den 11. februar.

 
GM Simen Agdestein

GM SIMEN AGDESTEIN

FIDE: 2552

Simen Agdestein er kjent som tidligere norgesmester i sjakk, tidligere fotballandslagspiller, og kronjuvelen av norske sjakkundervisere.


Han er Norges første stormester, han har VM-sølv (foran blant annet Anand), og han har vært nummer 16 i verden.

Agdestein startet opp sjakklinjen på NTG Bærum i 1998 hvor han fremdeles underviser, og har siden den gang trent opp de fleste toppspillerne i Norge. Blant disse finner vi GM Aryan Tari, GM Johan Sebastian Christiansen, GM Jon Ludvig Hammer og selvfølgelig Verdensmesteren Magnus Carlsen.

Han er også en høyt annerkjent trener internasjonalt og han er skribent for blant annet New in Chess (Det største sjakkbladet i verden), og har en fast spalte i VG.

Simen hadde nyttårsspesialen: Partigjennomgang av Judit Polgar-partier mandag den 4. januar.

 
Frode Urkedal

GM FRODE URKEDAL

FIDE: 2568

Frode er per dags dato den femte beste spilleren i Norge på ratinglisten. Han er landslagspiller, og ble Norgesmester i eliteklassen i 2012 og i 2014. ​ Han har vunnet gull i alle de aldersbestemte klassene, han har flere nordiske titler og har slått Ivanchuk på førstebord under OL i Tromsø! Listen bare fortsetter, og fortsetter. I tillegg til dette er Frode kjent som en dyktig trener med mange års erfaring, han er en velkjent personlighet i sjakken, og han ryktes også å være den beste norske Twitchkommentatoren.

Frode hadde torsdagstreningen for gruppe 3 (FIDE: 1800+) den 10. desember.

 

Foto:
SjakkSheila, Anniken Vestby, NTG, Jurairat Bhupisetsak.